مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : شنبه 89/2/4
نظر
عضو مجلس خبرگان رهبری با اظهار این مطلب که یادمان باشد کشورمان هرچه دارد از معنویت دارد، تصریح کرد: دوره سیاه طاغوت؛ دوره دین‌زدایی، اخلاق‌زدایی و استقلال‌زدایی و نیز آزادی‌ستیزی بود و آنچه باعث درآمدن ما از آن دوره سیاه شد عشق به خدا، سنگرهای مساجد، حسینیه‌ها، معنویت و حجاب بود.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران با حضور در مراسم بزرگداشت یاد و خاطره شهدای مسجد منشور که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین میرتاج‌الدینی، معاونت ریاست جمهوری برگزار شد، پس از درود بر ارواح پاک شهیدان اظهار کرد: روح این مجالس انتقال فرهنگ شهادت است و به برکت چنین مجالسی است که می‌توان فرهنگ شهادت را به کسانی که در زمان دفاع مقدس حضور نداشتند، انتقال داد.

وی افزود: فرهنگ شهادت ابعاد گسترده‌ای دارد که این فرهنگ،‌ فرهنگ عشق به خدا، ولایتمداری، ایثار، عزت،‌ آزادی‌خواهی و ظلم‌ناپذیری است و این موارد از ابعاد این فرهنگ هستند، ولی باید دانست که مهم‌ترین بعد از ابعاد فرهنگ شهادت، فرهنگ معنویت در جامعه است.

خاتمی بیان کرد: شهیدان جان خود را فدا کردند تا فرهنگ معنویت در جامعه جان بگیرد و پاسداری از فرهنگ شهادت به آن است که نگذاریم که فرهنگ معنویت کمرنگ شده و رنگ ببازد.

امام جمعه موقت تهران با بیان این مطلب که روح دعوت همه انبیا این بوده است که بشر را با خدا آشتی دهند و بندگی خدا،‌ یعنی آشتی با وی، اظهار کرد: روح دعوت همه امامان نیز همین بوده است و آقا حجت‌ابن‌الحسن عسکری(ع) نیز این بعد مهم را در سراسر جهان گسترش خواهند داد.

خاتمی با طرح این سوال که معنویت یعنی چه؟، گفت: بعضی معنویت را تنها در یک بعد می‌بینند و باید دانست معنویتی که قرآن و روایات مطرح می‌کنند، ذوابعاد و گسترده است و آن بدین معناست که خدا باید در صحنه زندگی حضور داشته باشد زیرا اگر می‌توان ذات خدا را در زندگی دیدید، این معنویت است و چشم، زبان، گوش و اعضا و جوارح باید خدایی باشند و نمازمان نیز باید با توجه بوده و در عرصه خانوادگی نیز باید در عرصه خانه حاکم باشد.

وی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) هیچ چیزی را بر نماز ترجیح نمی‌دادند و باید گفت معنویت در عرصه سیاسی این است که در موضع‌گیری‌ها و اظهار نظرها خدا مدنظر باشد و باید دانست که دروغ، تهمت، افترا و تخریب بی‌دلیل با معنویت سازگار نیست و ما این‌ تز که هدف وسیله را توجیه می‌کند را تز غلطی می‌دانیم و معتقدیم همان‌گونه که هدف مقدس است، باید وسیله نیز مقدس باشد و این‌که انسان بخواهد به هر قیمتی، ولو باشکست خطوط قرمز الهی به جایی برسد، این ضد معنویت است.

خاتمی با اشاره به این‌که معنویت یعنی انسان در مواضعش به صورت شفاف جز خدا را لحاظ نکند، بیان کرد: معنویت در عرصه اجتماعی این است که به فکر همنوعان باشیم. پیامبر(ص) می‌فرماید نامسلمان است کسی که سیر بخوابد و همسایه‌اش گرسنه باشد. البته این نماد است و این یعنی این‌که نامسلمان است کسی که وضعش خوب است و خدا به وی مکنت داده است و می‌تواند دست دیگران را بگیرد ولی این کار را انجام ندهد.

امام جمعه موقت تهران با تاکید بر این‌که باید پاسدار معنویت باشیم و اجازه ندهیم کسانی فرهنگ معنویت را بشکنند، گفت: به صراحت می‌گویم، بی‌حجابی، کشف حجاب و بدحجابی، دهن‌کجی به معنویت است.

وی ادامه داد: جنگ نرم اینجاست. همه بشنوند این جنگ نرم کمتر از جنگ نرم سیاسی که دشمن آغاز کرده نیست، دلسوزانه و عاشقانه به نظام، از مسوولان محترم می‌خواهم که مساله حجاب را کمتر از هدفمند کردن یارانه‌ها نبینند. البته امیدواریم هدفمند کردن یارانه‌ها سامانه یافته، شکل بگیرد؛ چراکه خدمتی است به این کشور و کاری است که سالیان سال باید انجام می‌شد و حالا دارد با رعایت همه جوانب انجام می‌شود، اما باید دانست قصه حجاب به نظر ما در عرصه فرهنگی از هدفمند کردن یارانه‌ها به مراتب مهم‌تر است.

خاتمی اظهار کرد: در برخی نقاط شمال شهر، تفرج‌گاه‌ها و کوه‌ها چه می‌گذرد؟ کسانی دارند آرام آرام کشف حجاب را تجربه می‌کنند تا سیرت رضاخانی را احیا کنند. من به مسوولان امر هشدار می‌دهم تا دیر نشده است بجنبید، این یک تکلیف شرعی است.

خاتمی گفت: انقلاب برای این بود که دین بر صحنه جامعه حاکم باشد ولی امروز ما شاهد هستیم که بدون تردید دست بیگانگان در جریانی خزنده در پشت ماجرای گسترش بی‌حجابی در حال فعالیت است. ما باید بدانیم پیام شهدا و منطق دین این است که مسوولان محترم کارهای اجرایی و فرهنگی را باید با هم انجام دهند و این‌ها منهای همدیگر و قانون جواب نمی‌دهد.

این عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: قرآن می‌گوید در تحلیل‌هایتان فقط مسائل مادی را نبینید بلکه جایی را هم برای معنویت و عوامل معنوی موفقیت بگذارید.

وی در ادامه با بیان این مطلب که هیچ کس در این کشور نیست که اهل ایران باشد و رشد موفقیت آن را نخواهد، گفت: قرآن می‌گوید اگر موفقیت می‌خواهید، کار و همت مضاعف و برنامه 20 ساله آری ولی آنچه به این‌ها روح می‌دهد، معنویت باید باشد.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: در تحلیل‌ها و برنامه‌ریزی‌ها باید بدانیم که هر یک قدمی که کشور به سوی معنویت بیشتر برود، یک قدم به سوی موفقیت گام بیشتری برداشته است و از آن سو هر قدمی که خدای ناکرده از معنویت عقب بنشیند و بدحجابی و ساختارشکنی‌ها افزایش پیدا کند، از موفقیت بازخواهد ماند.

خاتمی اظهار کرد: آنکه از یاد خدا اعراض دارد، زندگی‌اش هم بن‌بست خواهد داشت. یعنی اگر ده برنامه 20 ساله هم نوشته شود و برنامه چهار ساله شما هم بسیار دقیق باشد اما اگر خدا بر کشور حاکم نباشد و فضای معنویت در کشور وجود نداشته باشد، همه برنامه‌ها ناکام خواهد ماند و ما باید این نکته را جدی بگیریم.

خاتمی با بیان این مطلب که معنویت و عشق به خداوند در همه عرصه‌ها تاثیرگذار است، گفت: معنویت و عشق به خدا، هم بلاهای ارضی و سماوی را و هم بلاهای بیرونی را از میان می‌برد.

وی ادامه داد: امام صادق(ع) می‌فرمایند "دعا، بلاهای آمده را برده و بلاهای نیامده را دفع می‌کند" و می‌توان بلاهای زمینی و آسمانی را با عشق به خدا و معنویت دفع کرد.

وی با اشاره به این مطلب که در ارتباط با زلزله‌ای که این روزها در تهران به عنوان یک مساله روز در محافل مطرح است، باید گفت: هیچ کس جز معصومین(ع) که علم غیب دارند نمی‌توانند زمان دقیق زلزله را مشخص کنند و با پیشرفت‌های علمی نیز پنج تا ده دقیقه قبل از آن می‌توانند بگویند زلزله‌ای اتفاق خواهد افتاد و این‌که کسی به دقت بگوید در فلان تاریخ و روز زلزله اتفاق می‌افتد این تنها در حوزه معصومین(ع) است که به اذن‌الله، علم غیب دارند.

خاتمی تصریح کرد: به فرض هم زلزله‌ای در راه باشد، معصومین(ع) به ما می‌گویند اگر بر درگاه خدا رفته و انابه کنید، زلزله متوقف می‌شود.

وی افزود: ما در قرآن کریم آیه‌ای با عنوان آیه‌ی "ضد زلزله" داریم که روایت آن هم از پیامبر اکرم(ص) و هم از امام رضا(ع) نقل شده است و سندش هم سند خوبی است و در "من لایحضره‌الفقیه" آمده است و این روایات نیز در تفسیر نورالثقلین جلد 4، صفحه 368 وجود دارد و مضمون این روایات این است که اگر کسی در شب یا روز بخواهد بخوابد و آیه‌ی 41 از سوره فاطر را بخواند خانه بر سر او خراب نخواهد شد و امام رضا(ع) نیز با اشاره به این مطلب می‌فرمایند که "نمی‌شود کسی این آیه را بخواند و سقف خانه بر روی وی خراب شود."

وی با بیان این مطلب که می‌شود با معنویت حتی زلزله را هم مهار کرد و در مورد بلاهای بیرونی هم همین طور است، افزود: ما بلاهای بیرونی هم داریم. 31 سال است که این بلاهای بیرونی به جان‌مان افتاده‌اند ولی هیچ غلطی نتوانسته‌اند بکنند، 31 سال است آمریکا در پشت مرزهای کشور زمین‌گیر شده است و این به برکت این بوده است که کشور، کشور عشق به خدا و معنویت است.

وی با بیان این‌که اگر شما بنده خدا باشید، آمریکا تا کنون غلطی نتوانسته است بکند از این به بعد هم نخواهد توانست اظهار کرد: آیه‌ای دیگر در قرآن کریم می‌گوید "شما فهم‌تان را نسبت به دین انجام دهید، از ناحیه خدا مطمئن باشید."

خاتمی گفت: تهدید اتمی آمریکا، رذیلانه‌ترین کار ممکن بود که البته از توان‌شان ساخته نیست و همان یک ننگ بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی که بیش از 200 هزار نفر را در آن درجا کشتند تا ابد برای آنان کافی است و این نشانه استیصال است.

وی افزود: دائما می‌گویند حمله به ایران را ما همچنان بر سر میزمان داریم و 31 سال است که این اراجیف را تکرار می‌کنند. ملت ایران هم در تمامی این سال‌ها و تا ابد می‌گوید که ما هم در صورت حمله آمریکا، همه گزینه‌ها را بر سر میز داریم.

امام جمعه موقت تهران گفت: وقتی قرار باشد که ایران اسلامی ناامن باشد، آمریکایی‌ها مطمئن باشند حتی در خانه‌هایشان امنیت نخواهند داشت و انقلابیون دنیا،‌ تمام منافع‌شان را در سراسر جهان به خطر خواهند انداخت و این طور نیست که این لقمه به این راحتی از گلوی آنان فرو رود.

وی اظهار کرد: قرآن وعده می‌دهد و می‌گوید نگران آنها نباشید بلکه نگران خودتان باشید و نگذارید فاز معنویت در این کشور کمرنگ شود و ساختارشکنان و هنجارشکنان هر روز این سرمایه معنویت را کمرنگ کنند. مردم عزیز ما امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند، دشمن غلطی نمی‌تواند بکند. ولی باید دانست این‌گونه هتاکی‌ها به دین و ساختارشکنی‌ها، آسیب زننده است.

وی با اشاره به این‌که فرهنگ شهادت، فرهنگ معنویت است ادامه داد: این فرهنگ 31 است کشور ما را بیمه کرده و ان‌شاءالله بیمه خواهد کرد.

وی ادامه داد: اینکه گناه، زلزله و بلاهای دیگر را در پی دارد، جای شکی نیست. پیامبر مکرم اسلام(ص) فرموده‌اند آن‌که به انسان ضربه می‌زند، خود فرد است پس گناه را دست کم نگیریم. گناه گسترده شود، عذاب، زلزله یا غیر آن حتمی است. بنابراین نباید در برابر گنهکاران بی‌تفاوت بود و باید امر به معروف و نهی از منکر کرد و در برخورد با گناه‌کاران هم نباید از مرز قانون بیرون رفت. کشور، کشوری اسلامی است و همه رفتارها باید قانونی باشد.

این عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: البته این طور نیست که هر بلایی رسید بگوییم فقط عاملش گناه بوده است و در این رابطه امیرالمومنین علی(ع) سه فلسفه برای بلاها ذکر می‌کنند. ایشان می‌فرمایند، گناه برای ظالمین ادب، برای مومنان امتحان و برای انبیا درجه است و نباید تا بلایی آمد، زود این‌گونه تحلیل را کرد که فلسفه آن گناهان بوده است؛ زیرا برخی از تحلیل‌های یک‌جانبه گاهی دل‌هایی را بی‌جهت می‌سوزاند.

به گزارش ایسنا، خاتمی در ادامه صحبت‌های خود با بیان خاطره‌ای از حضور خود در شهرستان بم گفت: پس از برگزاری مجلس عزاداری در این شهر، یکی از خانم‌های حاضر در آن به من گفت که من 18 تن از عزیزان خود را در زلزله بم از دست دادم و بر تمامی آنها صبر کردم ولی این داغ که از زمان زلزله تاکنون گفتند بمی‌ها چون گناه کردند زلزله برایشان آمد از دلم بیرون نمی‌رود.

وی افزود: مگر جای دیگری گناه نیست. هر شهری که می‌رویم هم گناه است و هم ثواب و هم آدم‌های خوب هستند و هم آدم‌های بعد. این یک فلسفه است. چه بسا برای بعضی امتحان و برای برخی امتحانی برای درجه گرفتن آنها است و باید به این نکات در تحلیل‌هایمان توجه داشته باشیم.

به گزارش ایسنا در ادامه این مراسم خاتمی با اشاره به مقام حضرت زینب(س) اظهار کرد: بهترین لقب آن حضرت، زهرای ثانی است و به درستی حضرت فاطمه زهرا(س) در حضرت زینب(س) تجلی یافته است و کربلا مدیون امام زین‌العابدین(ع) و حضرت زینب(س) است و زبان عاجز از بیان صبر و حلم آن حضرت است.

وی در پایان از خداوند متعال توفیق پیمودن راه شهیدان را خواستار شد.